مادر مرکبات را مي‌شناسيد؟ يک ميوه نارنجي رنگ خوشبو و خوش‌طعم با خواص فراوان! با دلتا همراه باشيد.


نارنج


 


نارنج ؛ چاشني ترش و خوشمزه کباب با خواص فراوان!


نارنج ميوه‌اي ترش از خانواده مرکبات است و  درخت آن که بومي آسيا و مديترانه است، به عنوان مادر مرکبات شناخته مي‌شود  و پايه بسيار خوبي براي پيوند شاخه‌‌هاي نارنگي يا پرتقال است.


طبع اين ميوه سرد و خشک است. از نارنج،  پوست نارنج و بهار‌نارنج براي تهيه سس سالاد، مربا و مارمالاد و به عنوان  طعم‌دهنده غذا استفاده مي‌شود، همچنين روغن آن هم براي استعمال خارجي  کاربرد دارد؛ با مجله دلتا و خواص دارويي و درماني اين ميوه همراه باشيد.


نارنج


خواص درماني نارنج


نارنج يک ميوه ترش و آبدار با خواص فراوان است؛ اگر شما يک انرژي‌زاي طبيعي از خانواده مرکبات مي‌خواهيد؛ اين ميوه را بخوريد.


منبع غني ويتامين ث


تقريبا همه ميوه‌هاي ترش و به ويژه مرکبات،  حاوي ويتامين C هستند. مصرف آب نارنج مي‌تواند ويتامين C مورد نياز بدن را  تأمين و سيستم ايمني بدن را تقويت کند. از طرفي، در صورت ابتلا به  سرماخوردگي، روند درمان با مصرف مواد غذايي حاوي ويتامين C تسريع پيدا  مي‌کند.


اين ميوه، يک ضدعفوني‌کننده قوي و طبيعي  محسوب مي‌شود و مصرف آن هنگام گلودرد اثرات مثبتي را به همراه دارد. کساني  که دچار تورم گلو و حلق شده‌اند، آب نارنج غرغره کنند. همچنين شما  مي‌توانيد از مخلوط آب نارنج و عسل استفاده کنيد.


هضم‌کننده غذا 


مصرف خوراکي‌ها با ترشي طبيعي به هضم بهتر  غذا کمک مي‌کند؛ به همين دليل مصرف آب نارنج به عنوان چاشني سالاد و چاشني  روي غذا مانند اضافه کردن آب اين ميوه به ماهي مي‌تواند به هضم بهتر غذا  کمک کند. براي رفع ترشي معده غذاي خود را همراه با نارنج بخوريد.


افزايش انرژي بدن


مطالعات نشان داده‌اند که مصرف اين ميوه،  انرژي در دسترس جهت فعاليت بدني روزانه را افزايش مي‌دهد و از اين طريق  توان و نشاط زيادي را براي انجام امور روزانه توليد مي‌کند. به‌ طور کلي،  مصرف اين ميوه بيش از عصاره آن توصيه مي‌شود.


آنتي‌اکسيدان قوي


اين ميوه به دليل غني بودن از ويتامين C  يکي از آنتي‌اکسيدان‌هاي طبيعي محسوب مي‌شود. البته بايد توجه داشته باشيد  که آبگيري و حرارت مي‌تواند تا حدودي باعث تخريب ويتامين C موجود در آن  شود.


درمان کم‌خوني


نارنج در گروه مرکبات جاي مي‌گيرد و   ويتامين C دارد؛ به اين دليل مصرف آب آن همراه غذاهاي گوشتي جذب آهن موجود  در گوشت را افزايش خواهد داد؛ بنابراين کساني که کم‌خوني دارند يا در معرض  کمبود آهن هستند، بهتر است همراه غذاي‌شان اين ميوه را مصرف کنند.


درمان ديابت


نارنج قند خون را کاهش مي‌دهد؛ از اين رو  به بيماران ديابتي توصيه مي‌شود، اين چاشني را همراه سالاد سبزيجات تازه با  غذاي‌شان ميل کنند.


طبق اصول طب سنتي، ترشي‌ها همه به عصب‌ها  ضرر مي‌رسانند. از بين خوراکي‌هاي ترش‌مزه، اين ميوه کمترين ضرر را به  عصب‌ها مي‌رساند. خوردن آب نارنج همراه با شکر، صفراي زيادي را از بدن خارج  مي‌کند.


نارنج و سرماخوردگي


سرماخوردگي


اين ميوه مانند ديگر خانواده مرکبات سرشار  از ويتامين C بوده و براي پيشگيري و درمان سرماخوردگي، گرفتگي بيني و درمان  سينوزيت مفيد است.


مفيد براي سلامت قلب و عروق


نارنج براي بيماران قلبي مفيد است. اين  ميوه پايين‌آورنده چربي خون است. کساني که فشار خون دارند، اين ميوه را در  برنامه غذايي خود بگذارند. براي درمان فشار‌ خون بايد نصف ليوان آب نارنج  را با يک قاشق عسل مخلوط کرده و بعد از غذا ميل کنيد.


فوايد نارنج براي پوست و مو


افرادي که صورت‌شان جوش دارد، آب نارنج با  کمي عرق آويشن مخلوط کنند و صورت‌شان را با آن بشويند يا اينکه گل ختمي را  در آب جوش بريزند و سپس صاف کنند با آب نارنج مخلوط کرده و صورت را با آن  بشويند.


کساني که مي‌خواهند موي نرم داشته باشند،  اين ميوه را بپزند، آن را له کنند و روي سر بمالند. همچنين شما مي‌توانيد  مخلوطي از پوست نارنج و پوست سبز گردو را با آب بجوشانيد؛ سپس بعد از  شستشوي سر موها را با آن ماساژ دهيد. اين محلول تقويت‌کننده مو است.


اگر اين ميوه به ‌صورت کامل همراه با پوست و  دانه با حرارت کم همراه با کمي آب پخته شود تا اجزايش از هم جدا شوند و  روي پوست و مو ماليده شود، يک نرم‌کننده بسيار مفيد براي پوست و مو و از  بين برنده خارش سر است.


فوايد نارنج در کاهش وزن و لاغري


نارنج حاوي ماده‌اي به نام سينفرين است که  اثري طولاني‌تر از اپي‌نفرين دارد. در واقع به آن مقلد سمپاتيک گفته  مي‌شود. اين ماده همانند کافئين باعث لاغري و کاهش وزن مي‌شود. درواقع اين  ميوه يک چربي‌سوز قوي و ضد اشتها است.


مصرف نارنج در بارداري


مقادير بالاي ويتامين C موجود در اين ميوه  باعث افزايش جذب آهن مي‌شود و براي درمان کم‌خوني در ن باردار مفيد است.  براي زايمان آسان در چاشني غذاي خود نارنج را قرار دهيد.


تاکنون در مورد عوارض جانبي اين ميوه براي  ن باردار و جنين در دوران بارداري و شيردهي تحقيقاتي انجام نشده است اما  بهتر است در اين دوران از مصرف زياد نارنج خودداري کنيد.


فوايد مصرف شکر و نارنج


در صورت ابتلا به مشکل “يبوست” يکي از  درمان‌هاي مناسب و بي‌ضرر علاوه بر خوردن يک قاشق روغن زيتون، مصرف يک  فنجان مخلوط شکر و آب نارنج است. براي اين کار کافي است آب اين ميوه را با  يک قاشق چاي‌خوري شکر مخلوط کرده و آن را ميل کنيد. البته در صورتي که  ديابت نداريد!


خواص درماني پوست نارنج 


پوست اين ميوه هم سرشار از خاصيت است. طبيعت (مزاج) پوست نارنج، گرم و خشک است.



  • از خلال پوست نارنج هم مي‌توان مانند خلال پوست پرتقال مربا تهيه کرد و هم با خيساندن آن در سرکه، ترشي درست کرد.

  • مربا و ترشي پوست نارنج تقويت‌کننده معده است.

  •  پوست نارنج نشاط‌آور و تقويت‌کننده قلب و معده است.

  •  اگر ده گرم پوست نارنج خشک‌شده را بکوبيد و با آب بخوريد، از استفراغ و  تهوع جلوگيرى مى‌کند و انگل‌هاى معده و روده را از بين مى‌برد.

  • ماليدن ضماد آن با سرکه روى شقيقه از سردرد جلوگيرى مي‌کند.

  • مصرف حدود چهار گرم از پوست خشک نارنج حالت تهوع و استفراغ را رفع مي‌کند.

  • براي جلوگيري از سردرد پوست نارنج را در سرکه خيس و صاف کنيد، از اين محلول به شقيقه‌ها بماليد.


فوايد تخم نارنج (هسته نارنج)


کسي را که عقرب زده است، مي‌تواند 4 گرم تخم نارنج + تخم ليمو‌ترش را بکوبد و به عنوان ضماد استفاده کند.


خواص- برگ نارنج


خواص درماني برگ نارنج


حتي برگ بهار‌نارج هم فوايد بي‌شماري دارد.



  •  برگ نارنج آرام‌بخش، ضد تشنج و هضم‌کننده غذا است.

  •  دم‌کرده برگ نارنج تشنج را از بين مي‌برد.

  • جهت درمان دردهاي ميگرني و بي‌خوابي، کمي برگ تازه نارنج را خوب  بشوييد. سپس آن را دم کنيد و بخوريد. البته بهتر است همراه کمي عسل آن را  نوش جان کنيد که طعم تلخ آن آزار‌دهنده نباشد.

  •  براي از بين بردن کرم روده، پوست خشک‌شده نارنج را بکوبيد و مخلوط آن با آب گرم ميل شود. همچنين مرباي خلال پوست نارنج ضد کرم است.

  •    جوشانده برگ درخت نارنج براي اختلالات کبدي مفيد است.

  •    دم‌کرده برگ نارنج ضد عفوني‌کننده و صفرابر است.


مضرات نارنج



  • به هيچ عنوان براي نگهداري چاشني‌هاي  ذکر‌شده آنها را در ظروف پلاستيکي قرار ندهيد؛ زيرا اسيد موجود در آنها  باعث تجزيه ديواره پلاستيکي بطري مي‌شود و به اين ترتيب ترکيب‌هايي وارد  مايع مي‌شوند که مصرف‌شان براي افراد سرطان‌زا خواهد بود.

  • خوردن زياد نارنج کبد را ضعيف مي‌کند، مخصوصاً اگر ناشتا خورده شود.


 


همچنين بخوانيد:


آب کاکتوس ؛ نوشيدني عجيب ولي پرخاصيت! 


آب کرفس ؛ اکسير سبز سلامتي 


رنگين کمان لاغري 


هله هوله هاي رنگي پرفايده 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

عکس آقای خامنه ای

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Tigrita Free PDF Books هواکش صنعتي | هواکش سانتريفيوژ | اگزاست فن Abby George Ashley Riley Ricky چاپ شاپرک احکام جديد