هل ؛ ملکه سبز ادويه‌ها، چاشني خوش‌عطر دمنوش و چاي ايراني. اين همه تعريف بي‌دليل نيست! با دلتا همراه باشيد.


هل


 


مگر مي‌شود کنار يک فنجان چاي خوش‌عطر پاييزي يک دانه هل وجود نداشته باشد؟


هل يکي از ادويه‌هاي معطر است که به ‌عنوان ملکه ادويه‌ها شناخته ‌شده است؛ اين چاشني پر طرفدار بعد از زعفران و وانيل يکي از گران‌قيمت‌ترين ادويه‌ها شناخته شده است؛  البته از اين ادويه معطر فقط در چاي، غذاها و دسرها استفاده نمي‌شود بلکه  خواص گياهي و دارويي آن نيز در طب سنتي اهميت دارد.


سرتان را بيشتر از اين درد نمي‌آوريم، شما به صفحه سلامتي مجله دلتا دعوت شده‌ايد؛ پس يک فنجان چاي پاييزي با عطر بي‌نظير هل نوش جان کنيد.


خواص هل


 ملکه ادويه‌ ها


هل در اصل متعلق به هندوستان، نپال و بوتان  است اما در بيشتر مناطق گرمسيري آسيا مانند چين، ويتنام، ماي، کره و  ژاپن نيز يافت مي‌شود. اين گياه از تيره زنجبيل‌ها است و دو گونه ( سبز و  سياه) دارد.


مواد مغذي هل


ادويه سبز کوچکي که اصلا کلسترول ندارد!


اين ماده سرشار از ويتامين‌هاي مختلف مانند  نياسين (ب3)، پيريدوکسين (ب6)، ريبوفلاوين (ب2)، تيامين (ب 1)، ويتامين A،  ويتامين C و عناصري مانند سديم، پتاسيم، کلسيم، مس، آهن، منگنز، منيزيم،  فسفر و روي است.


خواص-و-مضرات-هل


خواص هل ؛ ملکه سبز سلامتي


مزاياي هل براي سلامتي شامل محافظت از  دستگاه گوارش، کنترل کلسترول، درمان سرطان، تسکين مشکلات قلبي- ‌عروقي و  بهبود گردش خون در بدن است.


اما تمام مسئله فقط به اينجا ختم نمي‌شود؛  اين ادويه در ظاهر کوچک يا به قول معروف پرنسس کوچولوي خوش‌عطر و خوردني  خواص زيادي براي سلامت بدن دارد که در ادامه به آنها اشاره مي‌کنيم.


خواص-هل و بيماري ها


 هل ؛ درمان‌کننده بيماري‌ها


از اين دانه سبز يا سياه کوچک چقدر انتظار داريد؟


سلامت قلب و عروق


براساس پژوهش‌هاي انجام‌شده، استفاده از  اين ادويه به مقدار مناسب براي بيماران مبتلا به ناراحتي قلبي منجر به کاهش  ضربان قلب و کنترل ريتم مي‌شود و فشار خون بالا را نيز کنترل مي‌کند.  درواقع، مواد مغذي موجود در هل از افزايش چربي در بدن جلوگيري مي‌کند.


جلوگيري از سرطان روده‌ بزرگ


سرطان، به ويژه سرطان روده بزرگ و مقعد (کولورکتال) يکي از علل اصلي مرگ‌ و مير در سراسر جهان است.


هزينه‌هاي سرسام‌آور درمان سرطان و عوارض  جانبي اين درمان‌ها پژوهشگران را بر آن داشته است تا به فکر يافتن  جايگزين‌هايي براي اين درمان‌ها باشند؛ چه گزينه‌اي بهتر از طب سنتي!


 مطالعات انجام‌شده در مؤسسه‌ ملي سرطان در  هند، نشان داده است، رژيم غذايي که در آن به ‌اندازه‌ کافي از هل استفاده  شود، مي‌تواند تا بيش از 48% در پيشگيري از سرطان کولورکتال مؤثر باشد.


ديابت و قند خون


يکي از مواد موجود در دانه هل منگنز است که مي‌تواند خطر ابتلا به ديابت را کاهش دهد.


لاغري و کاهش وزن


طبق تحقيقات انجام‌شده هل به دليل مقادير  بالاي فيبر اشتها را کاهش مي‌دهد و متابوليسم بدن را افزايش مي‌دهد؛ در  نتيجه يکي از ادويه‌هاي مفيد براي کاهش وزن و لاغري است. همچنين هل حاوي  ماده‌اي به نام ملاتونين است که فرايند چربي‌سوزي را در بدن افزايش مي‌دهد.


تقويت و افزايش رشد مو


هل باعث بهبود جريان خون مي‌شود. همچنين ريشه مو را تقويت مي‌کند و رشد مو را افزايش مي‌دهد.


پاک‌سازي پوست صورت


از هل سياه مي‌توان براي سم‌زدايي و پاکسازي پوست صورت استفاده کرد؛ به اين صورت پوست شما شفاف، تميز و زيباتر مي‌شود.


بهبود عملکرد دستگاه گوارش


هل به ‌طور سنتي در طب هندي و چيني به  ‌عنوان درمانگر اختلالات گوارشي کاربرد دارد. عصاره‌ متانولي هل به کنترل  اختلالات گوارشي مانند اسيديته معده، نفخ و گرفتگي عضلات شکم کمک مي‌کند.


دانه-هل-و-افسردگي


دانه ضد افسردگي


هل خاصيت ضد افسردگي دارد.


روغن اسانس هل يکي از روغن‌هايي است که به  ‌طور عمده در آروماتراپي (رايحه‌درماني) استفاده مي‌شود. اين کار نه‌ تنها  براي درمان افسردگي که براي درمان بيماري‌هاي مختلف از اختلالات معده گرفته  تا بيماري‌هاي ريوي هم مؤثر است.


خواص ضد ميکروبي


يک ضد عفوني‌کننده و ميکروب‌زداي طبيعي اما کوچولو!


 آزمايشات نشان داده‌اند که روغن هل  مي‌تواند رشد و گسترش برخي از ميکروب‌هاي بسيار خطرناک را که معمولا سبب  مسموميت مواد غذايي مي‌شوند، مهار کند.


دانه ضد التهاب


هل براي تسکين درد ماهيچه‌ها و مفاصل بسيار مفيد است.


اسپاسم عضلاني که اغلب در افراد مسن ديد‌ه  مي‌شود؛ به ‌دليل انقباض ناگهاني عضلات است که سبب بروز ناگهاني درد در  عضلات مي‌شوند. تحقيقات نشان مي‌دهد، هل خواص ضد اسپاسم دارد و مي‌تواند  اين دردها را تسکين دهد.


بهداشت دهان‌ و دندان


طب سنتي چيني و هندي از قرن‌ها قبل، براي رفع مشکلات دندان از هل استفاده کرده‌اند.


اين ماده علاوه بر اينکه بوي بد دهان را رفع مي‌کند، در سلامت و بهداشت دهان و دندان و ضد عفوني کردن آن هم مفيد است.


هل يک آنتي‌بيوتيک طبيعي خوش‌عطر است؛ يکي  از مهم‌ترين عوارض جانبي آنتي‌بيوتيک‌ها، از بين بردن باکتري‌هاي پروبيوتيک  مفيد در روده است.


يکي از فوايد استفاده از ادويه‌ هل اين است  که ميکروب‌هاي عفوني را مهار مي‌کند؛ بدون اينکه باکتري‌هاي پروبيوتيک را  از بين ببرد؛ مطالعات انجام‌شده‌ متعددي خواص ضد ميکروبي هل را تأييد  کرده‌اند.


ضد آسم طبيعي


مطالعه‌اي نشان داده است که هل در درمان  آسم و مشکلات تنفسي مؤثر است؛ عصاره‌ خام هل در باز کردن لوله‌هاي  منقبض‌شده‌ هوا در ريه و همچنين در شل‌کردن بافت‌هاي ناي تأثير زيادي دارد.


بهبود گردش خون


محققان پس از آزمايش کردن روغن اسانس هل  روي گروهي از افراد مبتلا به استرس دريافتند که دانه هل در بهبود جريان خون  در بدن بسيار مؤثر است.


سم‌زدايي طبيعي بدن


فرايندهاي متابوليک در بدن سبب آزاد شدن  سموم و راديکال‌هاي آزاد مي‌شوند. اگر اين سموم دفع نشوند، در بدن انباشته  مي‌شوند و مي‌توانند سبب ابتلا به بيماري‌هايي مانند سرطان و پيري زودرس  شوند؛ دانه کوچک هل تمام اين مشکلات را حل کرده است.


درمان تهوع و گلودرد


هل در آرام‌ کردن احساس تهوع و استفراغ  ناشي از مسموميت با غذا و حتي بارداري بسيار مؤثر است. براي درمان گلودرد  مي‌توانيد هر روز صبح جوشانده‌ هل و دارچين مصرف کنيد.


درمان که نوزاد


که به‌ ويژه براي کودکان بسيار  ناخوشايند است؛ با خوردن دانه هل اين مشکل هم برطرف مي‌شود. يکي از روش‌هاي  بند آوردن که اين است که چند غلاف هل را در آب بجوشانيد و آب آن را  بنوشيد؛ به اين ترتيب از شر که خلاص خواهيد شد.


روغن-هل


خواص روغن هل


اين روغن براي درمان اضطراب، استرس و افسردگي مفيد است؛ همچنين براي درمان آسم و سرفه هم از اين روغن استفاده مي‌شود.


 خواص عرق هل


از عرق هل براي رفع بوب بد دهان و درمان  سردرد استفاده مي‌شود. عرق هل براي درمان معده‌درد و گرفتگي روده هم مفيد  است و همچنين به سلامت دستگاه گوارش مي‌کند.


مصرف هل در بارداري و شيردهي


وقتي باردار هستيد، بايد به تغذيه خودتان  بيشتر اهميت دهيد و هر چيزي را نخوريد، مخصوصا اگر پاي گياهان دارويي در  ميان باشد؛ البته اين موضوع درباره مصرف دانه معطر هل صدق نمي‌کند، شما  مي‌توانيد مقدار کمي از اين دانه را با چاي کم‌رنگ ميل کنيد؛ اين مسئله  براي دوره شيردهي هم بلامانع است.


چاي-هل


طرز تهيه دمنوش و چاي هل


مقدر 30 گرم هل کوبيده را در يک ليتر آب جوش بريزيد و بگذاريد به مدت 10 دقيقه دم بکشد؛ سپس آن را صاف کرده و بنوشيد.


همچنين شما مي‌توانيد هل را به چاي اضافه  کنيد يا آن را با ديگر ادويه‌ها و خوراکي‌ها مثل دارچين، زنجبيل و حتي  مقدار کمي عسل مخلوط کنيد و يک دمنوش خوشمزه و خوش‌عطر خانگي تهيه کنيد.


 دمنوش گياهي هل براي سرماخوردگي 


براي تهيه يک دمنوش گياهي معطر و آرام‌بخش و  خوش‌طعم، 4 عدد دانه هل را همراه با 4 عدد دانه فلفل سياه، 4عدد دانه  ميخک، يک قطعه دارچين نکوبيده و چند حلقه نازک زنجبيل تازه در 600  ميلي‌ليتر آب بريزيد. آن را به مدت نيم ساعت روي حرارت ملايم قرار دهيد اما  مواظب باشيد تا نجوشد.


سپس، دمنوش را صاف کنيد و به صورت داغ  همراه با کمي شير يا عسل بنوشيد؛ نوشيدن اين دم‌کرده دو بار در روز، درماني  فوق‌العاده براي سرفه و سرماخوردگي است.


مضرات هل



  • مصرف زياد هل در افرادي که طبيعت گرم دارند، مضر است.

  • کساني که يبوست دارند، کمتر از اين دانه مصرف کنند.

  • کساني که فشار خون يا زخم معده دارند، نبايد در خوردن آن زياده‌روي کنند.

  • مصرف زياد اين دانه هم تپش قلب را افزايش مي‌دهد و هم براي بيماري‌هاي روده و ريه مفيد نيست.

  • اين دانه براي بيماري‌هاي سوزاک، سيفيليس و عفونت‌هاي ادراري ن حامله هم مضر است.

  • کساني که ورم پروستات دارند، از اين دانه کمتر مصرف کنند.

  • مصرف مقدار زياد هل براي سلامت روده‌ها مضر است؛ براي رفع اين مشکل آن را بايد با کتيرا خورد.


اميدواريم پس از خواندن اين مطلب و چنانچه بيماري خاصي نداريد، خودتان را به خوردن يک فنجان چاي معطر با هل تازه مهمان کنيد.


همچنين بخوانيد:


آب کاکتوس ؛ نوشيدني عجيب ولي پرخاصيت! 


خواص نارنج ؛ مادر مرکبات پاييزي(+ويدئو) 


کندر فقط خوراک باهوش ها نيست!(+ويدئو) 


ورزش کنيد ؛ تنبلي نکنيد! 


صبح به خير سلامتي! 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

عکس آقای خامنه ای

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

لوله و اتصالات مهدي چوپاني اظهارنامه 97 آسان پول Shelly Chris Robert سيستم هاي تصفيه آب خانگي و تصفيه آب صنعتي guanggaodaohangye چاپ مقاله