تغذيه و ورزش عصاي دست افراد مبتلا به صرع است؛ اگر مدام تشنج ميکنيد و علت و راههاي درمان آن را نميدانيد، اين مقاله را از دست ندهيد.
صرع، تشنج يا همان غش يک بيماري خطرناک است که به علتهاي مختلفي مغز و تمام ارگانهاي حياتي بدن را درگير ميکند. البته طب سنتي و داشتن تغذيه مناسب تا حد زيادي به حل اين بيماري کمک کرده است؛ اگر مدام تشنج ميکنيد، مصرف اين خوراکيها را فراموش نکنيد؛ اين يک پيام سلامتي از جانب مجله دلتا است؛ با ما همراه باشيد.
بيماري صرع اسپاسمهاي عصبي يا تخليه شارژهاي الکتريکي عصبي است که بر اثر اختلال در سيستم مرکزي اعصاب ايجاد ميشود؛ زماني که فردي بدون عامل تحريککننده خاصي مانند افت قند خون، تب و کمبود کلسيم به شکل مکرر دچار حملات تشنج شود؛ در اين صورت و به طور قطع شخص مبتلا به صرع يا تشنج شده است.
از مهمترين عوامل ايجادکننده بيماري صرع ميتوان به عفونتها و تومورهاي مغزي، مسموميت، بيماريهاي ارثي و ژنتيکي، اختلالات هورموني، نبود تعادل در pH خون، ضربههاي مغزي، نقص در غدد درونريز بدن مانند مشکلات تيروئيدي، اختلال در دستگاه گوارش، يبوست، وجود انگل معده يا روده، انواع شوکها، مننژيت، آسيبهاي ناشي از زايمان، کمبود کلسيم و قند خون و هر عاملي که موجب ضعف اعصاب و قلب شود، اشاره کرد.
انواع خاصي از ويتامينها ميتواند به تشنج افراد کمک کند. هميشه به ياد داشته باشيد که ويتامينها به تنهايي کار نميکنند؛ بنابراين شما نياز به توصيه پزشک براي استفاده از آنها داريد؛ ويتامينهايي که براي درمان بيماران صرعي استفاده ميشوند؛ عبارتند از: ويتامين D، E، B6، اسيد فوليک و غيره.
بعضي از رژيمهاي غذايي ميتوانند تشنج را کاهش دهند که رژيم غذايي کتوژنيک شايعترين آن است؛ رژيم کتوژنيک مصرف مقادير بيشتر چربي است. همچنين ميتوان از يک رژيم کم پروتئين يا کم کربوهيدرات استفاده کرد.
فلفل که در هند يافت ميشود، گلهاي کوچک زرد و سبز رنگ دارد. اين ماده غذايي ضد تومور، ضد التهاب است و خواص آنتياکسيداني فراواني دارد. علاوه بر اين، فلفل مواد فعالي مثل embelin دارد که اين ماده به کاهش حملههاي صرعي کمک ميکند.
همانطور که خوردن غذاهاي سرد براي اين افراد مضر است؛ مصرف گوشت مرغ، گنجشک، کبوتر و ماهي ( شاهماهي و ساردين) بيشتر از ساير گوشتها ميتواند مشکلات و حملههاي ناشي از بيماري صرع را کنترل و درمان کند.
همچنين براي مبتلايان به اين بيماري مصرف آبگوشت و شورباي مرغ يا جوجه با شويد و گشنيز توصيه ميشود و مصرف سنگ نمک هم تقويتکننده اعصاب و ذهن آنها است.
بهتر است که مبتلايان به بيماري صرع، به همراه غذاي خود از برخي ترشيها مثل ترشي لبو استفاده کنند و گوشت مصرفي خود را با روغن زيتون، کنجد و ادويههاي گرم مثل دارچين و زيره سبز بخورند.
مصرف دمنوشهاي زنجبيل، زعفران و بهار نارنج براي مبتلايان به صرع مفيد است؛ افراد دچار اين بيماري بايد در زمستان شربت سکنجبين را با آب گرم و در تابستان با آب سرد ميل کنند؛ البته بيماران صرعي ميتوانند از طب سنتي و داروهاي گياهي مثال بابونه، گل آهو، سنبلالطيب، سوسن سفيد، کاسني و… هم استفاده کنند.
اسيدهاي چرب ??زنجيرهاي که ميتوانند در روغن نارگيل پيدا شوند، به دليل تأثيرات درماني آن بر سلولهاي مغزي براي صرع عالي هستند، علاوه بر اين، آنها حتي انرژي بيشتري را براي سلولها فراهم ميکنند؛ بنابراين احتمال صدمه عصبي و مغزي را کم ميکنند.
استرس يک عامل مهم و اساسي در تشديد بيماري صرع است؛ البته شما ميتوانيد با ورزش کردن مداوم استرس را کنترل کنيد.
درواقع، ورزش کردن استرس را کم ميکند؛ درنتيجه باعث شادابي اين افراد ميشود و اين خود عاملي براي کاهش حملات صرعي است. همچنين با ورزش کردن مداوم مبتلايان به صرع ميتوانند قدرت تمرکز ذهني خود را افزايش دهند و حافظهشان را تقويت کنند.
پس اگر مبتلا به بيماري صرع هستيد، اين نکات را حتما رعايت کنيد و رژيم غذايي مناسبي داشته باشيد؛ مجله دلتا هميشه به فکر سلامتي شما است.
7 شير گياهي پر خاصيت را بشناسيد!
سيب و دارچين ؛ سوپر معجون لاغري (+ويدئو)
درباره این سایت